UNGE MED

ANGST

UNGE MED ANGST

RABAT VED 5 SESSIONER

RABAT TIL STUDERENDE

RABAT VED 5 SESSIONER
RABAT TIL STUDERENDE

MOBIL: 20 89 44 39

MAIL: camillapovlsen@live.dk

MOBIL: 20 89 44 39

MAIL: camillapovlsen@live.dk

Unge med angst er et kendt problem

UNGE MED ANGST

Hvorfor vil terapi hjælpe dig?

Dét, du oplever i ungdomsårene mellem 15-30 år, kan komme til at præge dig resten af livet – både de gode og de dårlige oplevelser. Hos mig vil de gode oplevelser, dét der præger dit liv i den gode retning, være lige så vigtigt at få øje på i samtalen, som det svære. Når vi taler om dét, der fungerer, de gode skridt du har taget, dét der giver dig styrke og selvværd, får det en særlig plads i din bevidsthed og giver dig nye handlemuligheder. Hvis vi tror, at vi kun kan lære at vores fejl, går vi glip af halvdelen. I vores samtaler vil vi derfor også tale om dine håb, dine drømme og dine værdier.

Dét der er svært, er også vigtigt at dele, så det ikke sætter sig som en skygge i dit liv og dræner dig for energi. Når vi får talt om dét der er svært, får det mindre magt, vi bryder det ned og piller det fra hinanden. Samtidig ser vi på, hvad du allerede gør, eller har gjort, for at give det svære/problemet modspil. For vi gør altid noget, vi er bare ikke så bevidste om det. Det skal vi sammen få øje på.

Se priser på individuel terapi og forældrepakken

Unge med angst

Nogle af de ting, mange unge mennesker bøvler med, kan være:

Nedtrykthed, tristhed, depression

Det er naturligt at opleve at være ked af det og trist. Men det skal ikke fylde for meget i dit liv, og det skal ikke nedsætte din lyst til at gøre dét du ønsker, eller nedsætte din lyst til at være sammen med andre. Nogle gange kan være svært at tale om sin tristhed og ked af det med med sine nærmeste.

Symptomer på lavt selvværd

 • Jeg føler mig helt forkert
 • Jeg synes, at jeg ser forkert ud
 • Jeg er usikker i sociale sammenhænge
 • Jeg føler mig ikke god nok i forhold til de andre
 • Jeg underkender egne præstationer og kvaliteter
 • Jeg har svært ved at tage imod komplimenter
 • Jeg har problemer med at sig nej til andre / sige fra over for andre
 • Jeg har følelsen af, at ingen bryder sig specielt meget om mig
 • Jeg stiller meget høje krav til mig selv
 • Jeg har svært ved at lukke andre mennesker ind i mit liv
 • Jeg føler mig ensom
Mange børn og unge lider af angst

Kernen i lavt selvværd er de negative tanker, vi har om os selv.

Selvværd er en personlig konstruktion og består af, hvad man tænker om sig selv, siger om sig selv, og om hvordan man handler i bestemte situationer. Det handler om kerneværdien: at føle sig god nok.

Lavt selvværd medfører, at man ofte har et alt for stort negativt fokus på sig selv. På hvordan man ser ud, og på hvordan andre mennesker reagerer på dét, man siger eller gør. Følelsen af aldrig at slå til er markant, og man er derfor konstant på et mentalt overarbejde. Det er derfor ikke usædvanligt at føle sig træt og udmattet det meste af tiden.

Lavt selvværd kan opstå livet igennem. Så måden du er blevet mødt på, dét du har oplevet i barndommen, har måske givet dig en følelse af lavt selvværd. Måske du i tidens løb ikke har fået den støtte, du havde behov for, måske du ikke er blevet set, som den du er, eller der har været alt for høje forventninger og krav, som du har følt det svært at leve op til. Følelsen af ikke at slå til, ikke at være god nok, har fået lov til at fylde mere og mere.

Mennesker, vi møder livet igennem, påvirker os på godt og ondt. Hvis vi gentagne gange møder mennesker i vores privatliv, eller på vores arbejdsplads, der påvirker vores kerneselv, vores selvværd, kan deres syn på os, deres ord om os, pludselig blive til en sandhed. Dette kan også ske, hvis du gennem længere tid har været sammen med en kritisk og krævende partner.

Vores syn på os selv, og dermed vores selvværd, påvirkes ligeledes mere og mere af de sociale medier. Så det er ikke vore nære, der påvirker vores selvværd i en negativ retning, det er vores egen stemme. Vores indre stemme, der påvirkes af de ”glansbilleder”, vi møder på nettet.

Gennem terapi kan du ændre disse tankemønstre og forbedre dit selvværd.
For at slippe ud af det lave selvværd skal du arbejde med dine egne fortællinger og på at “genfortælle” historien om, hvem du er – nemlig et menneske der, på lige fod med andre, er af uendelig stor værdi og som fortjener ubetinget omsorg, kærlighed og anerkendelse.

Angst – en naturlig følelse

Angst er en naturlig følelse som glæde, vrede, jalousi. Men for nogle kan angsten tage overhånd, og udvikle sig til en sygdom. Angst kan vise sig på mange måder, lige fra let nervøsitet til svære anfald af panik, hvor man er overbevist om, at man skal dø.

Typiske tegn på angst

 • Hjertebanken, sveden og rysten
 • Svimmelhed og uro i kroppen
 • Mavesmerter, trykken i brystet og vejrtrækningsproblemer
 • Søvnproblemer
 • Sortnen for øjnene
 • Tørhed i munden og problemer med at synke
 • Kvalme og ondt i musklerne
 • Koncentrationsproblemer og irritabilitet
 • Uro og ængstelige tanker
 • Ændret adfærd hvor man undgår eller flygter fra situationer, hvor angsten kommer

Angst kan føles som en lammende fornemmelse, og den kan komme til at fylde så meget, at man ikke kan føre et normalt liv.

Ved generaliseret angst er angsten til stede mere eller mindre hele tiden, men med svingninger i intensiteten. Den kan også opstå som et lyn fra en klar himmel som ved panikangst.

Angst kan opstå, når man bliver belastet. Og derfor er angst ofte et symptom ved psykiske sygdomme og ved mange fysiske sygdomme. Forringer angsten din livskvalitet, og begynder angsten at forhindre dig i at gøre ting, du gerne vil eller plejer at gøre, vil samtaleterapi være en hjælp for dig. Angsten er et symptom. Og ved at finde den bagvedliggende årsag, kan jeg hjælpe dig. Jeg vil også give dig øvelser, der giver dig muligheden for at få styringen igen.

Så det ikke bliver angsten, der styrer dig.

Referencer

“Camilla skaber et rum, hvor man føler sig helt tryg ved at tale om de ting der går tæt på. 

Hos Camilla bliver man mødt med nærvær, empati og upartiskhed der gør at man begge føler sig set, hørt og forstået. 

Camilla har en god evne til at lytte og spørge ind til kernen. Vi mærkede tydeligt at hun havde tænkt og reflekteret over detaljer imellem vores sessions som hun samlede op på. 

Vi vil anbefale Camilla til alle par der ønsker at blive klogere på sig selv og hinanden. “

Henrik og Gitte

Vi gik i parterapi hos hende, og hun er virkelig god til at gøre så man ikke føler hun tager parti. Hun er lyttende og stiller de helt rigtige spørgsmål som vi selv måske ikke er så gode til at stille hinanden.

God til at sætte tingene i et nyt lys og andet perspektiv så man lettere kan forstå og accepterer hinanden for de forskellige synspunkter man nogen gange kan have i et forhold.

Dejlig rolig og afslappet atmosfære – har følt os i trykke hænder fra første håndtryk.

Kan varmt anbefales her fra vi genfandt gnisten og kærligheden.”

Line og Daniel

“Hos Camilla blev jeg set, som den jeg var. Og som den, jeg havde glemt, jeg også kunne være. Camilla lyttede uden at fordømme. Hun så mig, og det er rart at være i hendes nærvær. Camilla fik øje på mine styrker, pludselig stod de tydeligere frem for mig. 

Det var vigtigt, der hvor jeg var, på det tidspunkt i mit liv. Hvor alt var håbløst. 

Camilla så min moral og mit mod. Jeg vil bare gerne sige tak.”

Maria, 25 år

FÅ ET INDBLIK I, HVAD DET GIVER AT VÆRE I TERAPI HOS MIG

Rabat ved opstartssamtale

God og givende terapi handler rigtig meget om, at du som klient føler dig tryg i rummet sammen med mig. Jeg tilbyder derfor en reduceret pris med kr. 100 ved første samtale.

Glæder mig til at møde dig.

Dette tilbud gælder Psykoterapi, Stress, Unge med angst, Parterapi og Pårørende.

Obs, at svar fra mig på nedenstående formular kan ende i “spam”, eller “uønsket mail”.

Sjælland:

Hersegade 20 2. sal, 4000 Roskilde

Fyn:

Jessens Mole 7B, 2.2., 5700 Svendborg

Kontakt info.

20894439

 camillapovlsen@live.dk

© Copyright - Viben Terapi | Camilla Povlsen | Psykoterapeut